Menu

Blog

Profesyonel Bir Düğün Fotoğrafçısı Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?

Profesyonel Bir Düğün Fotoğrafçısı Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özenle hazırlandığın düğün gününü yıllar sonra dahi hatırlatacak düğün fotoğrafları için hangi ekiple çalışman gerektiğine karar vermediysen sana yardımcı olacak bir yazı hazırladık! İşte düğün fotoğrafçısı seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

Düğün Fotoğrafçısı Ekipmanlarını Öğren

Öncelikle gece çekimlerinde grensiz ve yüksek çözünürlükte sonuç verecek iyi bir makine, doğal anları uzaktan yakalayabilmek için, kalabalık aile portreleri ve geniş açılarda güzel kareler almak için profesyonel lenslerin  ve altındaki lensler gibi profesyonel ekipmanlara sahip olması önemli.

Ayrıca anlaştığın ekibin son dönemlerde popüler olan drone gibi uzmanlık gerektiren teknolojik ekipmanları kullanabiliyor olması da farklı çekim açıları için önem taşıyor.

Portfolyosuna Göz At

Düğün fotoğrafçısı seçerken öncelikle ne tarz bir çekim istediğine karar verip, firmaların daha önce çektiği fotoğraf ve videolara göz at. Eğer tarzına uygun fotoğraflara imza atmış bir ekip bulursan, firmayla çalışmayı düşünebilirsin.

                  

Çekim Türlerini Sor

Düğün fotoğrafları söz konusu olduğunda birçok farklı seçenekle karşılaşman mümkün. Save the date, trash day, dış çekim gibi çekim türlerinden hangilerinden hizmet almak istediğini belirleyip, görüştüğün firmaların bu çekim türlerinde hizmet verip vermediğini de belirlemende fayda var.

Fiyatları Sormayı Unutma

Görüşeceğin fotoğrafçıları seçerken fiyatlarını da sormayı unutma. Bütçene uygun firmalar arasından seçim yapabilirsin. Yalnızca aynı fiyat aralığında olanlarla değil farklı fiyat aralığında olan fotoğrafçılarla da görüşürsen kriterlerini daha rahat belirleyebilirsin.

Şimdiden Mutluluklar Diliyoruz…FOTO SAVAŞ

Fujifilm GFX50s ile ilk günlerim-Savaş Aydın

Fujifilm GFX50s ile ilk günlerim-Savaş Aydın

Merhabalar bugün sizlerle Fujifilm GFX50s ile ilk tanışmamızdan ve ilk günlerimizden bahsetmek istiyorum.

Eski bir fuji kullanıcısı olarak Dslr makinalar zamanından (S2-S3-S5) Fujinin yeni bir makina çıkarttığını duyduğumda iyi birşeyler çıkacağını az çok tahmin etmiştim aslında.

Ben Stüdyo ve gelin-damat fotoğrafçısıyım bugüne kadar sürekli teknolojiyi yakından takip ettim ve dslr makinaların hemen hemen birçoğunu kullandım ama orta format kullanmamıştım araştırmalarımda hep orta formatlarda bir eksiklikler olmuştu özellikle dışmekan çekimlerinde yetersiz kaldıkları kanısına varmıştım.

Fujifilm GFX50s i ise ilk incelediğimde Dslr makina kullanımını bir ortaformatta bulmak heycanımı katlamıştı, artık yoğun bir araştırma başlamıştı.

Uzun süren araştırmalarımda tabi bir çok düşünce oluştu, halada devam eden bir çok meslektaşımın bu makinaya ne gerek, bu makinaya bu para verilirmi gibisinden tepkilerde kafamı karıştırmadı değil 🙂 ama sonuçta bu iş benim için sadece bir işten öte bir tutkuydu ve bu makina gerçekten harika görünüyordu.Sürekli videolarını izliyor tanıtımlarına bakıyor özelliklerini inceliyordum.

GFX50S ile ilk Ekim 2017 de Tanıştık katıldığım bir eğitim programında Fujifilm sponsor olmuştu, burdada gördüğümde söylenenlerin çokta doğru olduğunu gördüm eğitim ortamı olduğu içinde tam anlamı ile değerlendirme şansım olmadı.

Bende fujiden bir ricada bulundum ve makinanın bir tanesini demo olarak bir kaç gün kullanmayı talep ettim, sağ olsunlar onlarda bu talebimi kırmadılar.

Günlerce hayalini kurduğum makina artık elimde idi ve onunla geçirdiğim bir kaç günde gerçekten çok etkileyici bir makina olduğunu gördüm ve dedimki kesinlikle ben bu işi yapıyorsam bu makina ile devam etmeliyim…

Ve kısa bir zaman sonrasında makinayı aldım, inanınki buna değdi…. Çok özel bir makina insana güven veriyor, bu işi yapıyor vede seviyorsanız bu makina tam sizlik… İşinin hakkını veren herkese göre…

Şimdide sizlerle GFX50s ile çekilmiş fotoğraflarımdan paylaşıyorum ve düşüncelerimden bahsetmek istiyorum.

Orta Format Nedir ?

Bu kamerayı standart bir aynasız yada DSLR ile kıyaslamamak yada bir tutmamak gerekiyor. Sonuçta kullanılan sensör tam kare yani FF sensörden 1.7 kat daha büyük. Bu sebeple zaten ORTA FORMAT ibaresi yer almakta. Büyük sensörün ve yüksek MP in en büyük avantajları özellikle profesyonel anlamda fotoğraf çeken ve yüksek çözünürlükte baskı alanlar için ortaya çıkıyor. Orta format sensör daha fazla esneklik ve dinamik aralık  sunmakta. Buda çektiğiniz ham fotoğrafların daha fazla datayı kapsaması ve RAW programlarında daha iyi işleyebilmeniz demek.

Kısaca Teknik Özellikleri :

  • 43.8×32.9mm 51.4MP CMOS medium format sensor
  • X-Processor Pro
  • Detachable 3.69M-dot EVF
  • 2.36M-dot touchscreen LCD back panel
  • Compact and lightweight body
  • Weather resistant structure
  • FUJINON GF Lens

Dış Mekan çekimlerimde bir orta format kullanacak olmak çok mutluluk verici bir duygu.

Stüdyoda çalışmak çok daha muhteşem… makinanın bütün pixellerini kullanmak gibi birşey….

Bir Dslr Makina Kullanımı rahatlığında, Makinam ve 1 adet 110mm 1 adet 32-64mm lensimle ve çok şık taşıma çantası ile her yerde ve her ortamda fotoğraf çekebiliyorum.

Bir akşam yürüyüşünüzde yanınızda olmaması için hiçbir neden yok….

 

Gece Çekimlerinde de harikalar yarattığını söylemek isterim.

Kısacası makinam artık sadece iş için kullandığım bir makina olmaktansa sürekli yanımda olan bir arkadaşız artık bunun birde orta format olması fotoğrafa ayrı bir zevk katıyor….

Teşekkür ediyoruz bol fotoğraflı günleriniz olsun….

Web Sitemiz Yenilendi!

Web Sitemiz Yenilendi!

Siz değerli müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına 2010 yılında yayın hayatına giren web sitemizi güncelledik.